Μεξικό: Σάλος με διευθυντή ζωολογικού κήπου που διέταξε να σφαγιαστούν και να σερβιριστούν κατσικάκια σε πάρτι

Ο πρώην διευθυντής ενός ζωολογικού κήπου στο Μεξικό σκότωσε τέσσερις πυγμαίες κατσίκες τις οποίες σέρβιρε σε ένα πάρτι για την περίοδο των Χριστουγέννων, ισχυρίζονται οι Αρχές.

 

«Αυτά τα τέσσερα ζώα σφάχτηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι για το τέλος του έτους», είπε ο Φερνάντο Ρουίζ Γκουτιέρεζ, διευθυντής άγριας ζωής του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος, κατηγορώντας τον τότε διευθυντή του ζωολογικού κήπου, Χοσέ Ρουμπέν Νάβα.

 
 

«Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έτρωγαν, επειδή τα ζώα αυτά δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με την Guardian.

 
 
 

Ο Ρουμπέν Νάβα είχε απομακρυνθεί από τη θέση του διευθυντή του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo στις 12 Ιανουαρίου μετά τον θάνατο ενός ελαφιού. Σύμφωνα με αξιωματούχους, από έρευνα διαπιστώθηκε, ορισμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο φέρονται να είχαν πωληθεί, διακινηθεί ή καταναλωθεί υπό τις εντολές του.

 

Πωλήσεις ελαφιών και ανταλλαγή… ζέβρας

 

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος αναφέρει ότι τα ελάφια και τα βοοειδή Watusi είχαν επίσης πωληθεί σε ιδιώτες, χωρίς σωστή καταγραφή της πώλησης στα λογιστικά βιβλία.

 

Ο Νάβα φέρεται να αντάλλαξε και μια ζέβρα με κάποια εργαλεία που χρειάζονταν για επισκευές στον ζωολογικό κήπο. Ωστόσο, σε επιθεώρηση δεν εντοπίστηκαν τέτοια εργαλεία στις εγκαταστάσεις.