Μητσοτάκης: Ανάπτυξη και επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών , ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την άποψη ότι η οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της. 

 

“Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας μάλιστα και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων

 

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάπτυξη, την χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.

 

Από ψηλά οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

 

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. 

 

 

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ