Οι "ψεκασμένοι" ξαναχτύπησαν: "Μην στείλεις μνμ στο 13033, θα έχεις καρφωθεί μόνος σου"

Πάντα υπάρχει μια αφορμή για να επανακάμψουν, αν και ποτέ το είδος τους δεν έχει εκλείψει. Οι "ψεκασμένοι" είναι πάντα εδώ. "Τρέφονται" και συντηρούνται από την επικαιρότητα για να διασπείρουν θεωρίες, ψευδολογίες και ανακρίβειες. Περίοδοι όπως αυτή που διανύουμε είναι για την συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, όπως η βροχή για τα σαλιγκάρια.

 

Γράφει ο Αντώνης Γαλανόπουλος

 

Η περιπέτεια με τον κορονοιό δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Διαθέτει άλλωστε όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξάψει φαντασίες νοσηρές και να θέσει σε λειτουργία "πειραγμένους" εγκέφαλους.

 

Σαν σενάριο ταινίας καταστροφής του Hollywood, ο κορονοιός μοιάζει να διαθέτει όλα εκείνα τα "ατού" που απαιτούνται. Ένας ιός δολοφονικός που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την υφήλιο και αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, ασθενείς και οικονομίες στο "κόκκινο".

 

Πριν ακόμα η πανδημία κάνει την εμφάνιση της στην Ευρώπη, ή όταν ακόμα η είδηση "έπαιζε" στα δελτία στα "χαμηλά", οι "ψεκασμένοι" ήδη "μεγαλουργούσαν" στα social media και διέδιδαν πληροφορίες ανυπόστατες.

 

Ότι ο κορονοιός ξέφυγε από εργαστήρια, ή ότι τον απελευθέρωσαν επίτηδες για να πλουτίσουν, στην συνέχεια, φαρμακευτικές εταιρίες, ότι το εμβόλιο υπάρχει (συνήθης θεωρία και για άλλες βαρύτατες ασθένειες) αλλά το κρατούν για να αυξηθεί η ζήτηση, μέχρι και ότι τον ιό "σκοτώνει" η κολόνια με άρωμα λεμόνι (αυτό το τελευταίο στην γειτονική Τουρκία με τα 1230 και πλέον κρούσματα και τα 37 θύματα έως χθες το βράδυ).

 

Δεν θα μπορούσαμε και εμείς ως χώρα να λείπουμε από το πάρτι. Ο περιορισμός στην κυκλοφορία από χθες στις έξι το πρωί και η εμφάνιση του πενταψήφιου "13033" έδωσε αφορμή για θεωρίες τύπου "μεγάλου αδελφού".

 

Χαρακτηριστική η ανάρτηση στο "facebook με τις σχετικές προειδοποιήσεις και τις συμβουλές.

 

"Αν βγεις έξω μη κάνεις το λάθος να στείλεις στο 13033.Θα έχεις "καρφωθεί" μόνος σου. Αυτό περίμεναν αυτοί τόσο καιρό Να τους δώσεις προσωπικά σου δεδομένα όπως αριθμό κινητού (μιας κ οι εταιρίες δε τους το δίνουν) αριθμό ταυτότητας κ τόπο διαμονης ώστε να συμπληρώσουν στη βάση δεδομένων τους το τελευταίο στοιχείο που τους λείπει για να σε φακελωσουν πλήρως. Εφόσον θα ξέρουν το κινητό σου θα γνωρίζουν κ το σήμα GPS σου που βρίσκεσαι κάθε στιγμή οπότε όταν θα κατέβεις να διαμαρτειρηθεις για ότιδηποτε δε μπορείς να αρνηθείς πως δεν ήσουν εκεί η πως δεν ήσουν εσύ. Αφού θα ξέρουν το κινητό σου θα ξέρουν κ τον λογαριασμό σου στο Fb Insta κλπ. Θα μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμού σου όπως κ της κάρτας σου μέχρι να κάτσεις "φρόνιμα" στο σπίτι σου.. Μην αγνοείς αυτό το μήνυμα κ στείλτο σε όσους περισσότερους μπορείς.. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΆΡΤΗΣΗ (POST) Μόνο προσωπικό μήνυμα".

 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι "ψεκασμένοι" χτυπούν. Άλλωστε η συγκριμένη πολυπληθής κοινότητα πήρε το όνομα της από μια ακόμα θεωρία τέτοιου είδους, ότι τάχα μας ψεκάζουν με χημικά για να παραμένουμε φρόνιμοι και χωρίς αντιδράσεις στις περικοπές των μνημονίων

 

Ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης τέτοιες θεωρίες ήταν σε ημερήσια διάταξη και ακούγονταν μέχρι και από το βήμα της Βουλής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και από στελέχη και από βουλευτές της κυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς.

 

Και τι δεν είχε ακουστεί, γραφτεί και αναρτηθεί τότε

 

Ότι οι ξένοι μας τιμωρούσαν για την απρονοησία μας αλλά και διότι μας ζήλευαν. Ότι η Ρωσία θα μας στήριζε οικονομικά έναντι της αδυσώπητης Ευρώπης. Ότι θα λαμβάναμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ότι θα χτυπούσαμε τα ντέφια και οι αγορές θα χόρευαν.

 

Πάνω στα μνημόνια "πάτησε" και ο Σώρρας με το παραμύθι των εκατοντάδων δις ευρώ που "έφαγαν" πολλοί και σταμάτησαν να πληρώνουν δάνεια και υποχρεώσεις περιμένοντας τον "μεσσία" με το μούσι να τους διασώσει.

 

Δεν ήταν όμως μόνο ο απερίγραπτος προαναφερόμενος που διέσπειρε τέτοιους μύθους.

 

Πρόσφατα στην Καλαμάτα ομάδα πολιτών με τη συμπαράσταση δημοτικών συμβούλων (!) της αντιπολίτευσης μπλόκαραν την αναβάθμιση του δικτύου παροχής internet (5G) για λόγους υγείας.

 

Τι άλλα απερίγραπτα έχουν ακούσει τα αυτιά μας κατά καιρούς; Ότι σκοτεινά συμφέροντα επιδίωκαν να δολοφονήσουν τον Κώστα Καραμανλή. Ότι τις φονικές φωτιές το καλοκαίρι το καλοκαίρι του 2007 τις είχαν βάλει μυστικοί πράκτορες ξένων κρατών. Πριν εξαρθρωθεί η 17Ν ότι αρχηγός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν φτάνουν τη θεωρία ότι ο Αδόλφος Χίτλερ διέφυγε σώος και αβλαβής από το κρησφύγετο στο οποίο πέρασε τα τελευταία 24ωρα της ζωής του, αλλά και ότι ο Έλβις Πρίσλει ζεί και βασιλεύει.