Ανάμειξη Ρώσων, Ρωσία, Αμερική, Τραμπ, Πούτιν, παραπομπή, εκλογές

Παραπέμπονται 13 Ρώσοι και 3 ρωσικές εταιρείες για τις Αμερικανικές εκλογές

Την παραπομπή 13 Ρώσων υπηκόων και τριών ρωσικών εταιρειών, για πιθανή εμπλοκή τους στις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές, αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή (16/2/2018) ανακοίνωση του γραφείου του Ειδικού, για την υπόθεση, Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πρόσωπα και οι εταιρείες που παραπέμπονται, κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την εξαπάτηση του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών. Τρεις κατηγορούνται για συνωμοσία, για διάπραξη απάτης μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου και για τραπεζική απάτη, ενώ άλλοι πέντε για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας μερικοί από τους κατηγορουμένους υποδύθηκαν τους Αμερικανούς πολίτες και επικοινώνησαν με πρόσωπα του περιβάλλοντος του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τους παραπλάνησαν. Άλλοι, ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη χώρα για να κρύψουν την προέλευση της δραστηριότητάς τους.

Τέλος, μετά τις εκλογές και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, οργάνωσαν πολιτικές συγκεντρώσεις υπέρ του.

Από την πλευρά του, άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «παράλογο» το κατηγορητήριο των Αμερικανών αναφορικά με την υποτιθέμενη ανάμειξη των Ρώσων στις εκλογές του 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ