Ρατσιστικό παραλήρημα Δαβάκη (ΝΔ) : Απαγορεύω σε γύφτους να με ψηφίζουν (βίντεο)

«Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».

 

 

Σε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα κατά των Ρομά επιδόθηκε ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης. 

 

Σε ομιλία του στη Σπάρτη ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε επί λέξει: «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».

 

Η απίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, με σκοπό την αντίδραση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικότητας μεταξύ άλλων και των Ρομά. 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Δαβάκη:

 

“Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

 

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

 

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα”

 

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

 

 

Πηγή:The Toc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ