Σε λίγο ο ανασχηματισμός: «Κλειδώνει» ο Δραγασάκης στο Οικονομίας

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη για το υπουργείο Οικονομίας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι νωρίτερα το μπρα-ντε-φερ για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο παιζόταν ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υφυπουργό του υπουργείου. κ. Χαρίτση. Ο κ. Δραγασάκης αναμένεται να παραμείνει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει αρχίσει και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της επόμενης ώρας.  

 

Νωρίτερα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι την ανακοίνωση του ανασχηματισμού «τρέναρε» η πλήρωση της θέσης του κ. Μουζάλα, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μάλιστα κοινή συναινέσει με το Μαξίμου.

 

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο ο κ. Βίτσας συνάντησε κάποιες ενστάσεις, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούστηκε, πάντως, και το όνομα του κ. Χρήστου Μαντά. Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο κ. Βίτσας μάλλον θα μετακομίσει στο μεταναστευτικής πολιτικής και ότι για το πόστο του υπουργείου Άμυνας υπάρχει και η επιλογή του κ. Δρίτσα. Εμπόδιο στην τελευταία αυτή επιλογή αποτελεί ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Δρίτσας προορίζεται και για πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι τελικώς η οδός που θα επιλέξει ο Τσίπρας είναι εκείνη της πλήρωσης των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί από τις παραιτήσεις και τις αποχωρήσεις και δεν θα επιδιωχθούν μεγάλες αλλαγές, προκειμένου να μην «καεί» το χαρτί ενός μεγάλου ανασχηματισμού που θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην κυβέρνηση σε κάποια στιγμή στο μέλλον. 

 

Σημειώνεται, ακόμη, ότι έντονα παίζει και το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου, νυν ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για το χαρτοφυλάκιο της κ. Αντωνοπούλου που ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. Για το ίδιο πόστο ακούγεται το όνομα της διευθύντριας του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη. 

 

Πηγή:The Toc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ