Το “τερμάτισαν” οι ΗΠΑ: Το υπερηχητικό όπλο τους έχει εμβέλεια άνω των 2.775 χιλιομέτρων [pic]

Μετά την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών του νέου υπερηχητικού όπλου LRHW (Long Range Hypersonic Weapon) που αναπτύσσει ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ (U.S Army), στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες πληροφορίας αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιείται αλλά και το κρίσιμοι στοιχείο που αρκετοί περίμεναν να μάθουν, την εμβέλεια.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός στρατός έδωσε επιτέλους κάποια στοιχεία για την εμβέλεια του μελλοντικού υπερηχητικού όπλου του, με αξιωματούχους να αναφέρουν ότι το Long Range Hypersonic Weapon θα μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη από 2.775 χιλιόμετρα, κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα απαγορευόταν.

 

Και αυτό διότι, ένα οπλικό σύστημα με τέτοιες ικανότητες θα απαγορευόταν αν ίσχυε ακόμα η περίφημη συνθήκη INF (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty), η οποία έχει πάψει πλέον να ισχύει τόσο για την Ρωσία όσο και για τις ΗΠΑ, καθώς και οι δύο χώρες ήταν συμβαλλόμενα μέρη στη Συνθήκη μέχρι το 2019. Αυτή η αποκάλυψη «απαντά» επίσης και στην κριτική που άσκησε στο Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) σχετικά με την χρησιμότητα του νέου αυτού οπλικού συστήματος στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού.

 

 

Η εμβέλεια του LRHW πραγματικά τρομάζει και εντυπωσιάζει. Συγκριτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας (ATACMS), που βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία, μπορούν να χτυπήσουν εχθρικούς στόχους περίπου 300 χιλιόμετρα.

 

Το πυραυλικό σύστημα LRHW είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες πέντε φορές μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου (Mach 5+), και σε συνδυασμό με την ικανότητα ελιγμού των βλημάτων, θα αποτελεί το κατάλληλο όπλο για την αποτελεσματική καταστροφή καλά προστατευμένων και υψηλής σημασίας στόχων.

 

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, ο στρατός θα συνεχίσει την παράδοση των υπόλοιπων στοιχείων του LRHW με στόχο το δημοσιονομικό έτος 2023 (FY 2023) όταν και η πρώτη συστοιχία των πυραυλικών συστημάτων θα τεθεί στο πεδίο, με την παράδοση πραγματικών βλημάτων.

 

Με πληροφορίες από: The Drive 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ