Τι να κάνεις για να μη θολώνουν τα γυαλιά σου ενώ φοράς προστατευτική μάσκα

Πώς να αντιμετωπίσεις και τις δυσάρεστες ενοχλήσεις στα αυτιά

Οι υφασμάτινες μάσκες έχουν γίνει το απαραίτητο στοιχείο για κάθε έξοδο από το σπίτι.

Επειδή όμως οι ειδικοί εξηγούν πως η μάσκα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά κι αυτό γιατί η βρώμικη μάσκα εντέλει κάνει περισσότερο κακό από το να μην φοράς μάσκα, η Σίσσυ Καλλίνη έδειξε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» εύκολους τρόπους για να καθαρίζουμε τις υφασμάτινες μάσκες.

 

Αρχικά, η δημοσιογράφος εξήγησε ότι το μακιγιάζ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να κάνουν βρώμικη τη μάσκα και πρότεινε τη λακ πάνω σε λεκέ από κραγιόν ή μέικ απ για να καθαρίσουμε τη μάσκα, προτού βάλουμε τη μάσκα στο πλυντήριο.

 

Αν οι λεκέδες επιμένουν, βάζεις τη μάσκα σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό πιάτων όλο το βράδυ και να την ξεπλύνεις το πρωί.

 

Η πούδρα φεύγει ψεκάζοντας τη μάσκα με αφρό ξυρίσματος.

 

Μετά από κάθε hack καθαριότητας, η μάσκα πλένεται στο πλυντήριο ή στο χέρι.

 

Για να φοράς πιο άνετα τη μάσκα, πάρε αιθέρια έλαια. Βάζεις μια σταγόνα αιθέριου ελαίου χαμομηλιού για ηρεμία πάνω στη μάσκα.

 

Αν θες να αποστειρώσεις τη μάσκα την ψεκάζεις εξωτερικά με αντισηπτικό σπρέι. Αν θες, από την άλλη, να ξαναφορέσεις τη μάσκα πριν την πλύνεις, τοποθέτησέ την σε χάρτινο και όχι πλαστικό σακουλάκι.

 

Αν τα αυτιά σου πετάνε από τη συχνή χρήση μάσκας, βάλε κοκαλάκι για τα μαλλιά, φουρκέτα ή ένα λάστιχο για να την στηρίξεις από τη μια μεριά στην άλλη.

 

Αν πάλι φοράς γυαλιά μυωπίας, πλύνε τα γυαλιά με σαπούνι και νερό και δεν θα θολώνουν!

πηγή