Τι περιμένουν χιλιάδες Tesla στη Σαγκάη;

Το λιμάνι Luchao στη Σαγκάη έχει γεμίσει από αυτοκίνητα της Tesla τα οποία προς το παρόν παραμένουν εκεί, καταλαμβάνοντας τον χώρο.

 

Το Gigafactory της Tesla στην Κίνα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι Luchao και αυτό βολεύει στη μετακίνηση και παραμονή των νεοκατασκευασθέντων αυτοκινήτων της εταιρείας. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο χώρος που αυτά καλύπτουν στις προβλήτες του μεγαλώνει διαρκώς.

 

Η αιτία για την οποία αυτό συμβαίνει είναι διπλή. Το πρώτο έχει να κάνει με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Tesla στην αχανή ασιατική χώρα. Αυτοί, πραγματικά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αναφορικά με τον ρυθμό που δούλεψαν τον Ιούνιο για να μπορέσουν να αναπληρώσουν τη μειωμένη παραγωγή του περασμένου Απριλίου και Μαΐου, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών αλλά και της διακοπής λειτουργίας του λόγω πολλών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

 
 

 

Η δεύτερη αιτία αφορά στην απόφαση των στελεχών της εταιρείας να κλείσουν το εργοστάσιο για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα στις γραμμές παραγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατασκευαστούν πολλά περισσότερα οχήματα από όσα συνήθως, ακριβώς για να υπάρχει απόθεμά τους και να ικανοποιείται η ζήτηση για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει κλειστή η παραγωγική μονάδα.

 

Επειδή δεν ήταν επαρκής ο χώρος στο εργοστάσιο, τα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και παραμένουν σε αυτό μέχρι να έρθει η σειρά τους να σταλούν στον προορισμό τους.

 

 

Ένας Κινέζος ονόματι Wu Wa, οποίος δηλώνει θαυμαστής της Tesla και των μοντέλων της, απογείωσε το drone του και κατέγραψε τα σταθμευμένα οχήματά της και την έκταση που αυτά καταλαμβάνουν.