Γουχάν: Απέραντο «φαράγγι» βιβλίων η νέα βιβλιοθήκη της πόλης - Φωτογραφίες

Αυτό το επιβλητικό κτήριο των 140.000 τετραγωνικών μέτρων θα στολίζει την «πόλη των 100 λιμνών», στη συμβολή δύο ποταμών, και θα γίνει το νέο ορόσημο της Γουχάν

 

Έτοιμη για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Κίνα, η νέα Κεντρική Βιβλιοθήκη της Γουχάν εμπνέεται από τη γεωγραφική της θέση, που είναι στη συμβολή δύο ποταμών.

γουχαν

 

Αυτό το επιβλητικό κτήριο των 140.000 τετραγωνικών μέτρων θα στολίζει την «πόλη των 100 λιμνών», στη συμβολή δύο ποταμών, και θα γίνει το νέο ορόσημο της Γουχάν.

 

γουχαν

 

Η Βιβλιοθήκη της Γουχάν, που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά ορατή τοποθεσία δίπλα στην υπερυψωμένη διάβαση Baofeng στην Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή της Γουχάν, θα συνδυάζει βιβλιογραφία, υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και επιστημονικές και τεχνολογικές καινοτομίες και ερευνητικούς πόρους.
 

γουχαν

Η νέα βιβλιοθήκη θα βελτιώσει το σύστημα δημόσιας υπηρεσίας πληροφοριών της Γουχάν και θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες όσον αφορά την ανάγνωση, τη μάθηση, την επικοινωνία και την καινοτομία, ενώ θα ενισχύσει την αστική οικονομία της πόλης.

γουχαν

 

Υπό τη διαχείριση Ολλανδών αρχιτεκτόνων MVRDV, η βιβλιοθήκη θα είναι γεμάτη με ψηλά κάθετα παράθυρα, που βλέπουν στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Γουχάν, και έναν μακρύ οριζόντιο τοίχο με παράθυρα, που θα βλέπουν σε ένα μεγάλο πάρκο το οποίο θα παρουσιαστεί ως έργο μαζί με τη βιβλιοθήκη.
 

γουχαν

«Η τοπογραφία της Γουχάν ήταν μια σημαντική πηγή έμπνευσης. Η φύση θα έρχεται κόντρα στο γκρίζο της πόλης. Το εσωτερικό και το εξωτερικό της βιβλιοθήκης θα πλημμυρίζει από «πράσινο». Νομίζω ότι το γεγονός αυτό θα το κάνει ένα συναρπαστικό μέρος για να συγκεντρωθείς.», δήλωσε ο Jacob van Rijs, ιδρυτής συνεργάτη της MVRDV.
γουχαν

 

γουχαν

 

γουχαν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ